Alla inlägg under september 2010

Av Frida Johnsson - 11 september 2010 09:29

Idag ska jag hem till Kärrabol för att fira min älskade pappa! :) Han fyllde år i tordags och idag är kommer hela familjen samlas. Ska bli superskoj!


Ibland tror jag inte att jag kan älska min pappa mer, men det visar sig alltid att jag kan det.


Ända sen jag var liten har du funnits där för mig. Blåst om jag ramlat och slagit mig. Det känns tryggt att veta att du alltid är där. Det spelar ingen roll vad jag gjort eller vad jag har problem med så försöker du alltid hjälpa till. Du ställer alltid upp i både ur och skur. Bryr dig!

Nu är det din dag vi ska fira så lyssna på mig
Pappa, jag vill tala om

Hur mycket jag älskar dig!


Det finns fina killar, men inte finare än du.

Av Frida Johnsson - 10 september 2010 16:05

 

Jag såg första avsnittet idag av Biggest Loser Sverige. Eftersom jag är ett stor-fan av den amerikanska versionen så tyckte jag det skulle bli spännande att se svenskar göra detta. Men som många andra skrivit blev det lite av en besvikelse. Men det har bara gått ett avsnitt ännu. Mycket kan ändras...


Det jag tyckte var dåligt var att man inte fick se något utav träningen typ. Träningsbiten är ju den som är "rolig" att se. Man får se hur de kämpar, ibland spyr osv.. Plus att man kan få lite tips till sin egna träning ;) Dessutom innehåller iaf den amerikanska versionens träning mycket dramatik så varfr inte filma det?!


Sen.. Varför fanns det inget vad-hände-sen i slutet? Det brukar jua lltid visas om de som röstats ut klarade sig hemma och hur mycket de gått ner. Varför hade dom inte de? Får man gå och undra hur det går för alla deltagare som åker ut nu i sverige. Det är ju lite med charmen att se att de lyckas. I stort sett alla har ju gått ner och har många nya livsmål i dessa vad-hände-sen-scenerna. Kanske är vi svenskar inte lika starka utan faller tillbaka och därför visar de inte de? Hrm...


Sen som jag läste någonstans var att eftersom det var svenskproducerat är det trist. Svenskar är inte som amerikaner som är "camera ready". Amerikanerna spelar ofta in länge scener som där de får sitta och reagera på saker som hänt - men även om de gör allt detta på en gång lyckas de verkligen som att de satt i ett annat rum samtidigt som de står på tex vågen. Sjukt! Detta lyckas inte svenskarna med!


Det blev tyvärr ingen riktigt känsla. Även om det gräts jätte mycket nu i vår premiär av biggest loser blir det ändå inte som man jag tittar på amerikanerna då t.o.m jag kan sitta och böla. 


Hoppas avsnitten blir bättre! :) Men även om det inte är som riktiga Biggest Loser så är det ändå en stor inspirationskälla till att fortsätta med träningen!

Av Frida Johnsson - 10 september 2010 15:10

Igår stack jag på träning igen med Emma och Carina. Denna gången orientering med Stigmännen. Valde en runda som fågelvägen var 4.1km så vi sprang väl ca 6.5 km. Plockade de 8 kontrollerna på 64 min. Riktigt nöjd med tanke på att jag typ inte sprungit något sen jag började läsa på högskolan. Trött var jag på kvällen. Och detta var dessutom roligt! Måste jag göra om!


Idag var man bara i skolan 1.5 timme. Skönt med kort dag även om jag föredrar länga och färre dagar. Menmen... Idag har jag fått besök också. Elina kom på en liten visit. Roligt att även hon fått se lägenheten nu :)


Nahe. Eric stack och tränade så ska kanske ta och plugga lite innan vi ska göra iordning för fredagsmys :)

Av Frida Johnsson - 8 september 2010 18:39

Alltså skolvardagen. Den är tillbaka och vi jobbar stenhårt. Snart klar med första grupparbetet och vi har bara gått i skolan i två veckor. Går himla snabbt detta.


I måndags begav jag ju mig till Ryd för att ta del av en överraskning. Det var himla mysigt. Blev en fika med goda kakor, tända ljus och te. Mumma. Och gud vilket härligt folk jag har att göra med! :) Gillar verkligen personalen i Ryd. Fick även en present. En ljusblå IKEA-filt och en magnet med ett troll på (att ha schemat på nästa sommar sa de;). Mysigt med filt med nu inför höstens ruggiga dagar!


Dock tack vare att jag skulle till Ryd - missade jag Biggest Loser Sverige! Jag måste bara titta på den sen!


Igår tränade jag. Härliga gymmix-passet: Cirkelträning. Och i vanlig ordning har jag träningsvärk idag. Men det är bara bra tycker jag. Då har jag tatt i tillräckligt hårt.


Dock har jag en väldigt slapp vänster arm nu också. Tog nämligen min första vaccinations-spruta inför Vietnam resan idag. Det är egentligen inte länge kvar med tanke på hur snabbt första året i skolan gick. Längtar!


Nej, nu är det dags för lite plugg! :)

Av Frida Johnsson - 6 september 2010 19:50

... på hur jag känner mig nu.

 

Varit i Eksjö hela helgen och spenderat ungefär 23 timmar utomhus på två dagar. Vilket betyder tidiga mornar och sena kvällar och jag är dödstrött. Fick dessutom ingen sovmorgon idag för det var bara upp till skolan. Och inte kommer jag få sova mycket inatt heller.. Suckarnas suck :P

 

Men i vilket fall. Helgen har varit underbar ändå. Haft strålande väder, dock något kallt men tar man på sig lite extra har det varit suveränt. Och det är så himla skoj att åka iväg med ungarna (blekingelaget) på tävlingen. De har varit super duktiga i helgen dessutom :)


Nahe, dags att göra sig lite iordning inför den kommande kvällen. Blir inget soffliggande utan en bilfärd upp mot Ryd där mina nattugglor väntar på mig med något.... Jag undrar vad :S   

Av Frida Johnsson - 3 september 2010 15:52

Jaha, tredje gången gilt kanske. Får se om jag hinner färdigt med inlägget denna gången innan internet stannar för mig. Här kommer iaf lite bilder från sommarens nya inredning här hemma.

 

Stereomöblen fick en sväng om. Blev riktigt nöjd denna gången. Tom Eric blev nöjd :) Oljelampan kommer från mormor och morfar. Plåtburken kommer från farmors. Den vita skålen och ljuset från Ikea. Blomman kommer från sommarens ullareds visit.

       


Tv-rummets ena fönster. Gardiner från Ullared och ljuslycktan som hänger i gardinstången är en present från avdelningen jag praktiserade på i våras.

      


Krims krams på tv-bänk och soffbord. Gamla pajformen är från loppisen hemma, trovligvis farmors gamla. Rosa rosen från Maxi och de svarta från Eko. Gamla rostoga muffinsformen (?) är från en loppis på väg mot Ullared. Oljelamporna från Netto. Och den lilla asken är från torget i stan. Duken från en gammal ullareds visit.

   

                


Tv-rummets andra fönster. Gardiner, ljuslycktor, bambuvasen och rosorna i krukan är inköpta på ullared. Brickan, luffarslöjden och krukan kommer från hörnsjöns plantskola. Fårullssaxen och galskärlen kommer från farmor. Hjärtasken (smyckeskrinet) fick jag som liten :)

         

   


Lite till krims krams. Ena bilden från hallen. Där det vita kärlet kommer från en loppis på vägen mot ullared. Målad vit själv. Diskmedelspumparna, servetthållaren och brickan med rosor på kommer också från ullared.

      


Kökets fönster. De höga vaserna kommer från en butik utanför ullared (var nog förra sommaren jag köpte dem), likaså blompinnarna med rosor på. Den fina röda ljuslycktan till höger i fönstret är från mromor och morfar.

      


Innehallen där skrivbordet står har det kommit upp lite på väggen med. Almanackan kommer från kyrkhults varuförmedling. Korthållaren kommer från Bo Ohlssons.  Den finfina flätade kistan kommer från farmors, målades vit hemma.

        


Och så sist sovrummet. Vet inte om jag visat vår fina fondtapet innan, därför lägger jag upp den igen. På den kommer snart också vägtexten "Fånga Dagen" hänga, som jag hittade billigt i ullared. Velat ha den sen jag såg den första gången, så det var ett bra köp. Gardinerna kommer också från ullared. Ljuslycktan på golvet kommer från Maxi.

      




Nu får det vara nog. Hoppas det lyckas att publicera nu bara.. Håller tummarna!



Av Frida Johnsson - 3 september 2010 14:08

Uppdatering JA!

 

Var på mitt första Gymmix pass i tisdags (cirkelträning) med Emma och en av hennes kompisar. Fick typ flaschbacks (stavas det så?) från friidrotts tider, inomhusträning i Kyrkhults gymnastiksal. Hehe. Men det var bara kul. Jobbigt men kul. Och vilken träningsvärk jag har sen! Det har fortfarande inte försvunnit. Galet!

 

Men men, annars har ju skolan satt fart. Med några mödarlånga och tråkiga skoldagar. Jag hatar när vi har forskning på schemat. Men det är bara att stå ut. Vet att det roliga kommer! Har varit och observerat på akuten också. Var en stackars patient som antagligen trodde att vi var några viktiga observatörer, eller hur jag ska förklara. För ju mer vi började anteckna under vår observation desto mer frustrerad blev hon. Började prata högre och högre, stampa med fötterna i golvet och sa saker som att hon skulle anmäla detta sjukhuset också, slå dom på käften osvosv.Stackare

 

Annars har det nog inte hänt så mycket. Tänkte lägga upp ett inlägg till med lite inredning från lägenheten innan jag sticker upp mot Eksjö i helgen. För efter det lär det komma ännu mer bilder...

PRESENTATION

FRIDA KARLA EMELIA JOHNSSON

Frida var namnet jag tilldelades vid födseln. En presentation av sig själv blir alltid fånig. Hur man än vrider och vänder på orden låter det ändå som ett insändarbrev till kamratposten. Men här kommer ett försök i alla fall. Jag är en tjej på 21 år som försöker hinna med så mycket som möjligt. Jag bor i en lägenhet och har ett riktigt charmtroll till pojkvän. Håller på att anpassa mig till det nyblivna alltid lika rosamolns fyllda sambo livet i Karlshamn. Sjuksköterskestudent i Kristianstad med siktet inställt på ambulansen. Inne på tredje terminen och planerandet för vårens utlandspraktik i Vietnam är i full gång! Nu när mentorsprojektet Näktergalen är avslutat har jag istället gått med i styrelsen i Blekinge Friidrottsförbund. Jag tränar även friidrott och är ledare för blekingelaget för 13-14åringar, hjälptränare till en grupp knattar i Karlshamn och fixar även med hemklubbens hemsida. I min blogg skriver jag om mitt liv som student, tränare, sambo, dotter och vän. Allt från djupa tankar till små funderingar och planer inför framtiden. Enjoy

FEBRUARI

KATEGORIER

ARKIV

BLOGGAR JAG BRUKAR LÄSA

FRÅGA MIG

0 besvarade frågor

BESÖKSSTATISTIK

BLOGLOVIN


Ovido - Quiz & Flashcards