Alla inlägg under maj 2010

Av Frida Johnsson - 8 maj 2010 18:35

I torsdags åkte jag hem till la familja. Riktigt trevligt med en eftermiddag hos dom. Sov på soffan nere i tv-rummet faktiskt. Var alldeles för kallt där min säng står. Inte föär att det var varmt där nere heller. Men gud va skönt och djupt jag sov den natten. Man ska ju sova kallt, bra för kroppen. Pappa väckte mig vid 5 tiden på morgonen för då var gröten färdigt. Vid 6 åkte vi ner mot Malmö. Skjutsade pappa, mamma och lillsis till flygplatsen. De ska nämligen spendera en vecka på Kreta. Orättvist!!


Körde hem sen när jag såg att de komit till rätta på flygplatsen. När jag var hemma vid kråkslottet igen för att städa upp efter hantverkarna hade vartit hemma och fixat taket. Packade ihop lite grejer sen for jag hem. Lämnade bilen till Joel. Och sen gick jag och Eric upp på vinden för operation städning. Fatta att det behövdes. Har bara slängt in grejerna innan så nu var det så fullt och oorganiserat så vi varken fick plats med något eller hittade något om vi skulle behöva något. Passade dessutom bra att göra de nu när båda var lediga och att de ställt en container utanför. Det blev super bra! Synd jag inte tog före och efter bilder för det blev otroligt stor skillnad.

Av Frida Johnsson - 5 maj 2010 18:43

Jag vet att det är himla dumt att titta på kläder när man i stort sett är pank. Men snubblade över dessa nyss. Suck. Dock hade jag velat ha den svart spetsklänningen i vitt, men det fanns inte...


 

Av Frida Johnsson - 3 maj 2010 21:36

Nu är mina lediga dagar slut. Går alldeles för snabbt. Imorgon står HLR och därefter ett kvällspass på sjukhuset på schemat. Första dagen med sjuksköterska imorrn. Kommer bli spännande! Bode ha pluggat mer idag än jag gjort, men har iaf inte suttit på latsidan ändå, utan fixat här hemma.Har även hunnit med en klippning av Erics hår. Blev nöjdare för varje gång jag klipper. Den som övar den lyckas ;)


Förövrigt har jag hittat en mysig bild på hur jag verkligen vill att ett av mina framtida rum i mitt framtida hus ska se ut. Visst ser det otroligt mysigt ut? Längtar efter hus, faktiskt! Älskar bjälkarna i taket och lamporna tillsammans med det andra svart-vita.

 

Av Frida Johnsson - 2 maj 2010 14:17

Har nyss suttit och försökt hitta en lösning man kan ha under vasken. Det rä så trångt där! Vill ha två soptunnor på hjul som man drar ut istället för en stor papperskorg och en stor påse för resten som ska sorteras nere på gården. Vill ha en som du har Emma ;) Dock hittar jag icke det... Hoppas det kommer fram, hade varit riktigt bra här hemma.


Medans jag letade hittade jag någon som hade gjort sin källsortering så här fint hemma. Tyckte det var riktigt fräck. Dock är det alldeles för lite plats i en lägenhet för att göra de så här.

  

Av Frida Johnsson - 2 maj 2010 11:29

Jomen, igår blev en effektiv dag. Hann med att städa, fixa mitt nya praktikschema (skitsvårt att pussla ihop det!), slagit in klaras present, tankat och skulle hämtat ut böcker men när jag kom till biblioteket var det stäng. Fattar inte varför dom inte kan skriva det på hemsidan för. När Eric kom hem från jobbet blev det en snabbis inom donken, prata lite med Jennie innan maten kom sen snabbt till Pukavik för att byta bil. Sen körde pappa ner oss mot Degerfors, tror jag det hette, för att titta på en bil. Blev mycket besviken då det såg mycket bättre ut i annonsen, så det blev ingen bil denna gången. Bara att leta vidare. Sen blev det en snabbvisit hemma. Gav klara hennes födelsedagspresent, väldigt försenad men de kunde inte jag hjälpa. Åt gifflar, tårta och drack cola innan det var dags att åka hem och sussa sött.


Och idag har jag varit duktig. började med att jag skjutsade Eric till jobbet. Somnade sen en stund till när jag kom hem. Sen har jag suttit och pluggat. Läst om massa spännande sjukdomar som vi har på avdelningen. Kul. Ska se om jag kan fixa lite i skåpen här hemma med. Hoppas även att det blir en löprunda idag, verkar vara fint väder så det måste det bli. Men först blir det mat. Hungrig nu :)

Av Frida Johnsson - 1 maj 2010 15:05

Jag ser ljuset igen. Kanske kanske att det blir vietnamn ändå. Jag håller tummarna fruktansvärt mycket! Läste massor av reseberättelser från tidigare studenter som varit i vietnamn och jag blir sugen, otroligt sugen. Vill, Vill, VILL!

Av Frida Johnsson - 1 maj 2010 14:16

Hittade fler bilder på kameran som jag glömt lägga upp :)


   

Tavlan jag gav Ropbin som avslutningspresent - tillsammans med en Mikael Jackson film. Både han och familjen blev super glad. Fick ju t.o.m en kram av honom för denna ;)


   

Nya lampan i hallen. Riktigt skönt att ha en riktigt lampa istället för en hängande glödlampa!


   

Nya tavelhyllan med tavlan vi fick ritad på Mallorca. Som ska förställa mig och Eric.


     

Sist, men inte minst. Orkestern som gick förbi utanför imorse. Det var faktiskt riktigt trevligt med levande musik på morgonen :)

Av Frida Johnsson - 1 maj 2010 14:00

Valborg igår. Blev först praktik sen första turen ut med båten. Blev en kort tur ut till bockö och grilla lite korv sen hem igen. Höll bara på att ramla i vattnet en gång när jag skulle hoppa i land från båten. Lyckat för min del faktiskt :)


 

 


Efter turen med båten körde vi för att hyra film. På vgen ut såg vi Fackeltåget och majbrasan. Tittade på


HACHIKO: A DOGS STORY

Det är en känslostark film som är baserad på en sann japansk historia.

När Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin husse vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men så en dag återvänder inte husse. Trots det väntar Hachiko troget - men förgäves - på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord.

Idag finns en bronsstaty rest av Hachiko, som var av den japanska rasen akita, på den plats vid Shibuya Station, där han troget väntade varje dag.


 



   Har ni inte sett den - se den! Lipfilm, men otroligt fin film. Kan egentligen inte fatta att det hänt i verkligenheten,



PRESENTATION

FRIDA KARLA EMELIA JOHNSSON

Frida var namnet jag tilldelades vid födseln. En presentation av sig själv blir alltid fånig. Hur man än vrider och vänder på orden låter det ändå som ett insändarbrev till kamratposten. Men här kommer ett försök i alla fall. Jag är en tjej på 21 år som försöker hinna med så mycket som möjligt. Jag bor i en lägenhet och har ett riktigt charmtroll till pojkvän. Håller på att anpassa mig till det nyblivna alltid lika rosamolns fyllda sambo livet i Karlshamn. Sjuksköterskestudent i Kristianstad med siktet inställt på ambulansen. Inne på tredje terminen och planerandet för vårens utlandspraktik i Vietnam är i full gång! Nu när mentorsprojektet Näktergalen är avslutat har jag istället gått med i styrelsen i Blekinge Friidrottsförbund. Jag tränar även friidrott och är ledare för blekingelaget för 13-14åringar, hjälptränare till en grupp knattar i Karlshamn och fixar även med hemklubbens hemsida. I min blogg skriver jag om mitt liv som student, tränare, sambo, dotter och vän. Allt från djupa tankar till små funderingar och planer inför framtiden. Enjoy

FEBRUARI

KATEGORIER

ARKIV

BLOGGAR JAG BRUKAR LÄSA

FRÅGA MIG

0 besvarade frågor

BESÖKSSTATISTIK

BLOGLOVIN


Ovido - Quiz & Flashcards